"Антикризисната" Lada излиза на пазара по-бързо от очакваното и ще струва 16 000 лв.

"Антикризисната" Lada излиза на пазара по-бързо от очакваното и ще струва 16 000 лв.

май 31, 2022

Първата партида опростени автомобили ще бъде сглобена на 6 юни


АвтоВАЗ се готви да започне производството на новата Lada със съкратен списък от оборудване - без „сложна“ електроника, въздушни възглавници и други елементи, за които няма достатъчно компоненти.

Сега стана известно, че първата "антикризисна" Lada Granta ще бъде пусната на конвейера на 6 юни. Според Atypical AvtoVAZ се планира производство с ускорени темпове: монтажът ще се извършва на две смени по осем часа всяка.

От 6 юни заводът ще въведе и четиридневна работна седмица . Според оптимистичния сценарий 10 000 опростени "лади" ще слязат от поточната линия само след месец. Ако все пак обаче АвтоВАЗ се сблъска с проблеми от недостиг на части за подобни коли, през юни ще бъдат произведени около 3 500 автомобила, прогнозират специалистите.

След Granta, Niva (Legend and Travel) и Largus трябва да минат "под ножа". Ако няма проблеми, производството на подобни версии на другите два модела може да започне още през втората половина на юни. През есента към тях ще се присъедини и „антисанкционната“ Vesta.

Lada Granta ще се произвежда в две версии : първата няма да получи никакво оборудване за повишен комфорт, а втората ще получи електроусилвател на волана и електрически прозорци. И двата варианта ще са без ABS, навигация и въздушни възглавници, а еко класът на двигателя ще бъде намален от Евро-5 на Евро-2.

Очаква се такава Granta да получи минимална цена от 600 000 рубли (8 400 евро или приблизително 16 400 лв). Към днешна дата препоръчителната цена на дребно на модела започва от 727 900 рубли (10 200 евро).При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg