DeLorean Alpha 5 се завръща от миналото, за да ни подготви за бъдещето

DeLorean Alpha 5 се завръща от миналото, за да ни подготви за бъдещето

май 30, 2022

Електрическото купе може да измине до 480 километра с едно зареждане

Компанията DeLorean, която доби популярност покрай филма „Завръщане в бъдещето“, сега представи нов модел с името Alpha5. Електрическото купе е вдъхновено именно от легендарния DMC-12 с подобен дизайн и отварящи се нагоре врати, направени от Italdesign.

Четириместното купе е с футуристични форми, дълга предница и къса задна част. Светлините са тънки LED ивици, които продължават в разчупени форми в страничната част на Alpha 5. За съжаление снимки на интериора не са споделени, но това което знаем е, че конвенционалните управления с класически „врътки“ и копчета са заменени от екрани реагиращи на докосване.

От DeLorean не разкриват много за задвижването, освен, че ускорението до 100км/ч отнема около 3.5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 241км/ч. Батерията е с капацитет от 100кВч и е достатъчна за пробег от 483 километра с едно зареждане. Тези данни се отнасят за базовия модел, което загатва, че това вероятно няма да е единствената версия на модела.

Електрическото купе може да се похвали още и с изключително нисък коефициент на съпротивление от едва 0.23. С дължина от 4.99 метра и ширина от 2.04 метра, DeLorean Alpha 5 съвсем не е с компактни размери. От компанията споделят, че колата ще бъде направена в лимитирана серия от 88 броя, а производството ще стартира през 2024 година.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg