Електромобилът с най-голям пробег в света ще се появи до края на годината

Електромобилът с най-голям пробег в света ще се появи до края на годината

юни 13, 2022

Startup Aptera събра 40 милиона долара, за да пусне колата в серия

Стартъпът Aptera, разположен в американския град Сан Диего, събра около 40 милиона долара по време на последния си инвестиционен кръг. Всички получени пари се планира да бъдат използвани за стартиране на производството на тяхното първородно, триколесно превозно средство SEV, оборудвано със слънчеви панели.

Ето какво казват от компанията за това: „Повече от 40 милиона долара бяха предоставени в този исторически кръг на финансиране и ние сме благодарни на многото хора и организации, които участваха във финансирането на проекта, като движеща сила зад нашия успех.“

Припомняме, че Aptera е основана преди 17 години, а през 2019 г. бе реорганизирана в Aptera Motors Corp. През цялата си история компанията е създала няколко прототипа на триколесни електрически превозни средства, но нито един от тях не се прави серийно. Но нещата могат да се променят драстично сега благодарение на последния проект SEV, който дебютира през 2020 г.

Още днес моделът може да бъде резервиран за сумата от $100. Според производителя около 22 хиляди екземпляра са предварително поръчани. На уебсайта на Aptera също има цени за модела, които започват от $25 900. За най-скъпата версия ще трябва да платите до 50 700 долара.

Има четири опции за батерии, с които автомобилът ще може да преодолее 402, 643, 965 и 1 609 километра с едно зареждане. Това до голяма степен е заслугата на много добрата аеродинамика и на слънчевите панели, интегрирани в цялото тяло на колата, както и но относително малката маса на конструкцията. В същото време ускорението до първите 100 км/ч отнема само 3.5 секунди с най-тежката батерия.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg