ELF Моторни спортове

ELF Моторни спортове

май 25, 2022

Марката ELF е демонстрирала желание за участие и страст към състезаването и моторните спортове от 1967 година. В продължение на години, TotalEnergies поддържа близки връзки с водещите световни производители на двигатели и трансмисии. Засилихме работата на нашите направления за развойна дейност, за да доставят състезателни горива според нуждите н масла, специално създадени за приоритетите на индустрията.

Благодарение на нашите партньорства с World Superbike, MotoGP, World Series by Renault и състезателните отбори World Endurance, ELF си заслужи световна репутация в най-престижните състезания. Многобройните победи на състезатели с нашите цветове направиха състезателните продукти на ЕЛФ лидери в света на моторните спортове.

Световните серии на Renault 
С повече от 100 000 зрители на среща, млади състезатели се борят за титлата в 4 международни категории (Formula Renault 3.5 Series, Еврокупа Mégane Trophy, Еврокупа Formula Renault 2.0 и Еврокупа Clio), целящи се към кариера в моторните спортове.
ELF си партнира с Renault Sport Technologies в продължение на много години и е създала близки връзки на всички технологични, спортни и рекламни нива, наред с други, като например ролята на официален доставчик на масла за всички превозни средства. Международното развитие на състезателния график е уникален със своите разнообразност, качество и сборище на легендарни състезания, заедно формиращи изключителното представяне на участието на Рено и ЕЛФ в моторните спортове.

MotoGP / World Superbike 
В света на мотоциклетизма, ЕЛФ е синоним на отлична работа. Точно за това в продължение на много години международни производители като HONDA и KAWASAKI, както и отбори като LCR HONDA, разчитат на продуктите и спонсорството на ЕЛФ за най-важните състезания, най-вече MotoGP и World Superbike class of the Road Racing World Championship Grand Prix.
MotoGP събира заедно най-добрите състезатели в света, които карат машини с 4-тактови двигатели, 1,000 куб.см. MotoGP шампионатът е кулминацията от 18 Grand Prix, което се провежда от Март до Ноември. 
Световният шампионат Superbike е създаде в Щатите и позволява 4-тактови машини, които се разделят от комерсиалните серии. Eddie Lawson, Wayne Rainey и Kevin Schwantz са започнали с този клас през 1980 преди да станат световни шампиони с 500 куб.см. Притиснат от производителите, Superbike създава своя пръв световен шампионат през 1988. През последните 20 години, Superbike е наградил много звезди, включително Carl Fogarty, Scott Russell, John Kocinski, Colin Edwards, Troy Bayliss и Ben Spies. 
През 2012, още по-силно партньорство бе създадено с подкрепата на официалните отбори KRT на Kawasaki в WSBK и Delta Fin в WSS, сателитният Pedercini отбор в WSBK и SST1000, също така и SRC отбора за Endurance и FSBK.

Honda LCR
От 2009, ELFдемонстрира отдаденост към MotoGP, категория от състезанията с пистови мотори, заедно с екипа на Honda LCR, воден от Лучио Чецинело. Специалният мотор, използван в състезанието, е разработен от инженерите на Honda, с технологичното съдействие на екипа по специални горива и добавки на ELF.

Marc VDS
Като част от MotoGP, Total Motorsports спонсорира състезателния отбор на Marc VDS в шампионата Moto2, предшественикът на категорията MotoGP. Тази нова категория съществува от 2 години, като привлича голям брой участници и винаги обещава зрелищни състезания

източник: Тотал България

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg