Ето колко голям ще е заводът за електромобили в Ловеч

Ето колко голям ще е заводът за електромобили в Ловеч

май 26, 2022

Всички съоръжения на фабриката ще са разположени на площ от 173 511кв.м.

Пресцентърът на община Ловеч разпространи съобщение от което става ясно, че кметът Корнелия Маринова е получила писмо от директора на РИОСВ Плевен – инж. Зорница Йоткова в което се разкрива малко повече около новия завод за електромобили в люляковия град.

Според информацията в писмото, заводът ще се намира в имот в „Индустриален парк Балкан“ в Ловеч. Площта на която ще бъде разположен заводът е 173 511 кв.м., като от тази площ ще има отделени около 17 250 кв.м. за паркинг, контролно-пропускателен пункт за камиони, както и паркинг за паркиране на готовите автомобили. На разположение на завода ще има и паркинг с логистично предназначение, както и тестово съоръжение.

Припомняме, че oчакваната инвестиция на компанията, която ще работи в България – Next.e.GO България, ще е в размер на около 280 млн. лв. (140 млн. евро). Производственият капацитет ще бъде 30 000 електрически автомобила годишно, като в региона ще бъдат създадени до 1000 нови работни места. Началото на серийното производство е планирано за първото тримесечие на 2024 г.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg