На път с децата – как?

На път с децата – как?

юни 08, 2022

Пътуването с деца винаги е предизвикателство - задръствания, топлината в колата въпреки отворените прозорци или включения климатик и повтарящият се въпрос "Кога ще бъдем там?" не е точно релаксиращо. Експертите дават съвети за пътуване без хленчене и стрес.

Първият е за правилното детско столче - правилото е, че децата под дванадесет години или ако са по-малки от 150 сантиметра трябва да бъдат обезопасени в детско столче. Въпреки това, преди да пътувате с кола до други европейски страни, все пак трябва да се уверите, че знаете кои правила се прилагат в момента в държавата на местоназначение.

Изборът на правилния модел е също толкова важен. Тук е особено важно да се уверите, че детското столче е добре подплатено и по този начин предлага комфорт при седене на поколението. Специалните възглавници за врата също са доказали своята стойност за по-малки деца.

Уверете се, че имате достатъчно храна - с нарастващия глад настроението в колата заплашва да се промени бързо. Задръстванията, топлината в превозното средство и хленченето правят останалото. Следователно, достатъчно храна трябва да бъде опакована преди заминаване. Особено препоръчваме малки неща, които лесно се хапват по време на шофиране, не капят и не се трошат. На малките обаче трябва да се дава нещо за ядене по време на почивките, за да не се задавят при евентуално рязка спиране.

Трябва да има добро забавление в движението като „Виждам нещо, което вие не виждате“, разпознаване на регистрационни номера, книги, филми и много други. Възможностите за прекарване на времето по време на шофиране са почти безкрайни и озаряват настроението дори и на най-дългите пътувания. Ако не ви се играе на конвенционални игри, можете да използвате таблет, за да превърнете задната седалка в кино с шофиране. За тази цел таблетите могат да бъдат снабдени с държачи и просто да се монтират върху подглавниците.

Вземете практични аксесоари със себе си. Организатор на облегалката може да ви помогне да съхранявате игри, химикалки много по-оптимално и най-вече безопасно в интериора на автомобила. Вариантите с интегрирана сгъваема маса са още по-практично решение, тъй като могат да се използват като рафт за игра за най-малките в допълнение към допълнителни опции за съхранение. Друга практична екстра, особено за лятната ваканция, са щорите за прозореца. Те предпазват малките от твърде силната слънчева светлина.

Доброто планиране е половината от пътуването. За да може то да протече гладко и най-вече да бъде поносимо за децата, е важно доброто предварително планиране. Това включва достатъчно почивки, които се препоръчват на всеки 1,5 - 2 часа шофиране. Това ще помогне за събиране на нова енергия за останалата част от етапа. Оптималното планиране включва също откриване на всякакви зони за почивка, в идеалния случай с детска площадка, разглеждане на забележителности и други интересни възможности за спиране.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg