Най-изгодните за поддръжка електромобили: Peugeot e-208 Active

Най-изгодните за поддръжка електромобили: Peugeot e-208 Active

май 25, 2022

В ежедневието електромобилите демонстрират ценовото си предимство: сумата от покупна цена, сервизна инспекция, застраховки и разходи за ток определят текущите разходи за един електромобил. Проверихме някои от най-изгодните електромобили на германския пазар

Много клиентите отделят внимание на общите разходи, преди да купят своя автомобил. Разходите за гориво и загубата на стойност са от решаващите аргументи.

При изчисленията сме счели, че един нов автомобил се кара в продължение на пет години и изминава общо  75 000 километра – това съответства на годишен пробег от 15 000 километра.

Падащи цени на електромобилите

Пазарът за електромобили в момента се развива в полза на клиентите. Изборът на модели в различните класове се увеличава. Същевременно цените на много от електромобилите паднаха. В някои страни (като Германия) има и държавно стимулиране за покупка на електромобил. Разходите за гориво и поддръжка са значително по-ниски в сравнение с тези за автомобил с двигател с вътрешно горене, тъй като много от иначе ремонтиращите се части и елементи просто липсват при колите с електрическо задвижване – освен това не се извършва смяна на масло, а спирачките се износват по-малко.

Peugeot e-208 Active: 1050 лв.

мощност: 100 кВт.; клас: малък автомобил; разход:15,4 кВтч./100 км; пробег: 362 км; цена от: 64 000 лв.; (за Германия); общо разходи на месец в Германия:1050 лв.

текущи разходи: 190 лв.; разходи за сервиз и гуми: 100 лв.; разходи за поддръжка: 180 лв.; загуба на стойност: 580 лв.


При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg