Новият Nissan Z е официалната кола за сигурност на Super GT

Новият Nissan Z е официалната кола за сигурност на Super GT

май 27, 2022

Nissan Motor и подразделението й Nissan Motorsports & Customizing обявиха, че изцяло новото поколение на емблемата Nissan Z ще влезе в ролята на официален автомобил за сигурност на състезателните Super GT серии, организирани от GT Association.

"През тази година ние започваме да се състезаваме в Super GT сNissan Z , коментира Такао Катагири, директор на състезателното подразделение на Nissan и президент на Nissan Motor. "Сега Z- който въплъщава ДНК-то на Nissan, ще подпомага сигурността на сериите".

Специалната версия на Nissan Z, която ще бъде използвана през настоящия сезон, ще дебютира в третия кръг на шампионата на пистата Сузука, който ще се проведе на 29 май. Автомобилът е допълнително доработен, като основните промени са свързани с монтирането на специална осветителна и предупредителна система, състезателни седалки с петточкови предпазни колани и други.

Новият Nissan Z, който беше представен официално през август миналата година, дебютира във версия с трилитров, V-образен, шестцилиндров двигател с 400 конски сили, който ще може да бъде комбиниран с 6-степенна ръчна предавателна кутия или с нова 9-степенна автоматична, предлагаша възможност за ръчно превключване с алуминиеви пера от волана.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg