Новото офроуд "чудовище", което стъпва на родния пазар ще има по-малък ел. брат

Новото офроуд "чудовище", което стъпва на родния пазар ще има по-малък ел. брат

юни 02, 2022

Вторият модел на марката Ineos ще е доста различен от Grenadier

Ineos е чисто нова независима компания, основана от милиардера инженер Джим Ратклиф, идеята на който е да запази духа на стария Land Rover Defender, след като новото поколение на легендарния офроудър радикално се трансформира. Сред като преди време ви разказахме за първия модел на марката, който ще се продава у нас от вносителя на Mercedes-Benz, сега се сдобихме с нова информация, според която Ратклиф се готви да инвестира над милиард долара в този проект.

Първородният модел е Ineos Grenadier и доставките му трябва да започнат в много близко бъдеще. Вторият модел обаче вече е в процес на разработка. Според информацията разработката на втория всъдеход е вече потвърдена от самия Ратклиф, който казва, че тази кола няма да бъде електрическа версия на вече представения Grenadier.

Вместо това, според източника, Ineos ще избере да построи електрически компактен SUV, който може да бъде с три врати. Разработва се на изцяло нова платформа и тук не се предвиждат компоненти, които са общи с Grenadier. И още нещо, което е много интересно. Въпреки електрическият силов тракт, бъдещата новост от Ineos ще бъде по-евтина от бензиновия или дизелов Grenadier.

Ето какво казва самият Ратклиф за това: „Трябва да прегърнем бъдещето, което очевидно в градските райони ще бъде електрическо, но дори и в селските райони, ако сте фермер, вероятно ще имате електрическа кола, която да можете да карате по черни пътища. Във всеки случай ще ви трябва SUV, но само електрическо.”

В момента шестцилиндрови бензинови и дизелови двигатели за Grenadier се доставят от BMW . Възможно е баварската марка да предостави и технологии за електрическа мобилност на младата компания. Все още не е обявено, но новият модел очевидно ще се прави заедно с Grenadier в завода, който доскоро произвеждаше автомобили Smart (които Ineos купи и преоборудва в рамките на няколко месеца след като пое контрола върху завода, за да натрупа опит в производството на автомобили ).


При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg