Със смяната на поколението Duster ще премине към хибридно задвижване и ново 4х4

Със смяната на поколението Duster ще премине към хибридно задвижване и ново 4х4

май 31, 2022


Dacia разкрива подробности за кросоувъра от трето поколение


Румънската марка Dacia, която е част от Renault Group, активно работи по следващия Duster. Вече е известно, че със смяната на поколението кросоувърът ще замени платформата Global Access (известна още като B0) с модулната архитектура CMF-B.

Сега, новата информация, предоставена от изданието L'argus е, че третата генерация на Dacia Duster ще се сдобие с нов хибриден силов тракт и ново задвижване на четирите колела.

Френските журналисти твърдят, че третото поколение Duster ще получи електродвигател за задвижване на задната ос. С други думи, задните колела няма да бъдат механично свързани с двигателя и скоростната кутия. Такава система вече се използва при редица модели, като един от примерите е Toyota Yaris Cross.

В допълнение, следващият Duster се очаква да има хибриден агрегат E-Tech, познат от европейския Captur, който ще замени 1.5-литровия турбодизел, което на практика потвърждава слуховете, че новия Duster няма да има дизелова версия. Все още обаче няма официално потвърждение на тези слухове от Renault.

По-рано стана известно, че работата по дизайна на третия Duster е завършена на 99 процента , докато основният стилист е бил сменен три пъти по време на проекта на Dacia.

Припомняме, че през април 2021 г. испанският дизайнер Алехандро Мезонеро-Романос беше назначен на тази позиция, но само седмица по-късно той се премести при конкурентите от Stellantis и започна работа в Alfa Romeo.При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg